Sorry, item "offcanvas-col1" does not exist.

Sorry, item "offcanvas-col2" does not exist.

Sorry, item "offcanvas-col3" does not exist.

Sorry, item "offcanvas-col4" does not exist.

RO

Premiul Clusterland pentru SALESIANER

Premiul Clusterland a fost conferit pentru a opta oară pentru colaborari între companii. În 2019, premiul a fost acordat proiectului comun TEX2MAT la care a participat activ și SALESIANER, ca partener.

clusterland award 2019 6d7ea407

Reciclare în loc de groapa de gunoi
Articolele textile vechi ajung de cele mai multe ori la groapa de gunoi sau în centre de incinerare. Se dorește contracararea pierderii de resurse valoroase prin proiectul de reciclare a materialelor. În SALESIANER se acumulează articole textile din amestec de bumbac-poliester în cantități mari, atunci când sunt retrase din uz articole de lenjerie. În cazul reciclării, provocarea cea mai mare este compoziția amestecului de țesături. Este foarte dificil din punct de vedere tehnic să se realizeze o separare completă a fibrelor amestecului. Separarea completă a bumbacului este esențială pentru proprietățile chimice specifice, cât și pentru procesul de reciclare al fibrelor de poliester.

 

Proces inovator pentru locația din Austria
Scopul a fost dezvoltarea unui proces inovator pentru a putea facilita reciclarea deșeurilor textile (fibre de bumbac și poliester). Pentru a putea face acest lucru, trebuie închis ciclul materialului de la materie primă la materie primă, iar „materia primă nou obținută” trebuie să poată fi reutilizată. După aproximativ un an și jumătate de cercetari, există rezultate promițătoare. În prezent,, noua metodă se află în faza de testare și este considerată o acțiune de pionierat pentru dezvoltarea industriei textile austriece.

 

Cooperarea este cheia succesului
Thomas Gittler, directorul departamentului Sistem Integrat de Management din SALESIANER, vede beneficii pe termen lung pentru industria textilă: „Fuziunea diferitelor companii cu un know-how variat ne-a arătat o serie de rezultatele pozitive ce pot fi obținute prin cooperare. Desigur, mai trebuie făcuți pași către îmbunătățirea suplimentară a rezultatelor. Sunt foarte mulțumit de cum a decurs până acum colaborarea și, bineînțeles, mă bucur că Tex2Mat a fost distins cu premiul Clusterland 2019.”

Găsiți aici informații suplimentare despre premiul Clusterland.

 

Înapoi

You are using an outdated browser. The website may not be displayed correctly. Close