Logistică, siguranţă şi confort la purtare - priorități decisive în sala de operație.

 

Textilele reutilizabile pentru câmpuri chirurgicale sunt soluţia.

Materialele high-tech îndeplinescc standardele şi cerinţele pentru produsele chirurgicale sterile, sustinute de o monitorizare regulată a proceselor şi produselor de către părţile autorizate în conformitate cu normele în vigoare. 

  • Directiva UE 93/42/CEE  pentru dispozitive medicale; 
  • EN 13485;
  • EN 13795.

Legea dispozitivelor medicale 176/2000 stabileşte, de asemenea şi standardul de calitatea al procesării: "Un articol nou este conform legii dispozitivelor medicale la fel ca un articol reprocesat". În cazul fiecărei livrări calitatea seturilor procesate echivalează cu cea a unui produs nou.

Confortul la purtare în sala de operaţii

În plus, studiile au demonstrat un confort sporit în cazul purtării halatelor chirurgicale  în sălile de operaţii.  Acest aspect important este confirmat de către chirurgi şi asistente.

Temperatura corpului unui purtător rămâne în limite acceptabile chiar şi la o temperatură ambientală de 25°C - doar dacă unifomele sunt confecţionate din materiale care permit respirabilitatea. Pe de altă parte textilele care nu permit trecerea aerului conduc dinpotrivă la o creştere rapidă a temperaturii, iar într-un interval de 133 minute este atinsă limita de 38,2°C. Temperaturile ridicate contribuie la un stres fiziologic enorm: stare de discomfort, stres termic, scăderea capacităţii de concentrare şi un risc crescut de producere a transpiraţiei.

Logistica este asigurată

Fiecare set chirurgical va fi prevăzut la împachetare cu un cod unic de bare. Prin acestă urmărire (trasabilitate) va fi asigurată o transparenţă extremă. Acest lucru facilitează înregistrarea computerizată la fiecare ciclu de prelucrare şi o trasabilitate continuă a fiecărui articol, pe întreaga durată de viaţă. Dotarea, felul, cantitatea şi ordinea seturilor sunt definite exact.

Avantajele siguranţei

  • Livrare punctuală;
  • Articolele corespnzătoare;
  • Livrare completă;
  • Comanda corectă în cantitate corectă; 

până în secţie. 

Proiectarea, compoziţia şi planificarea seturilor chirurgicale este mult mai flexibilă în sistemul reutilizabil. Putem răspunde rapid la solicitările şi modificările din partea clienţilor şi totodată oferim de la început o consultanţă profesională. Acesta include: analiza nevoilor individuale, dotare cu seturi, modificări flexibile ale seturilor, ofertă de trainning-uri profesionale, manualul pentru blocul operator, managementul depozitului.  

Siguranţa blocului operator

© SALESIANER MIETTEX GmbH